Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Tuesday, March 15, 2011

Bersemangat Nak Bayar Hutang PTPTN...

Selamat pagi cekgu!!!Hoyeeaaaaaaaaaaaa.. harinie Cik Nad bersemangat g tolong buka pintu bank BSN kat bawah ofis..Bersemangat bukan sebab nak g amik duet, tapi perabeh duit..Hahahaha, bagus tak Cik Nad..
jadi peserta bertuah no 3..hahaah

Bersemangat di pagi-pagi buta nak g bayar hutang ptptn..Almaklum la, takmo jadi macam iklan kat tv tue.. Dia kata jangan jadi macam kacang lupakan kulit..hahahaha.. kononnye la.. ingat nak buat2 lupa je tapi tido tak lena weh selagi tak bayar ...

Bukannya takmo bayar, tiap-tiap bulan dok niat dalam hati nak p bayar.. last-last tinggal niat jela... Bayarnya tidak jugak.. Tup tap tup tap da setaun lebih dah habes study.. hutang tak berbayar-bayar.. Nak tunggu keje tetap baru nak bayar alamatnya pakai takde laaaaaa....


Rasa macam senak je nak bayar 15 ribu tu, buat bayar duet muka keta pun bagusssss..hahaha.. tapi pinjam dulu bukan men syok, tak ingat dunia!! bila nak bayar mulaaaa.. Adoi!! Muda-muda dah tanggung hutang... tu kira naseb baik tak sambung degree.. Silap-silap sampai ke cucu tak habis bayar...

Penah jugak apply yang ujrah tu, kononnya dapat kurangkan kos perkhidmatan.. kononnya la.. bila ditambah tolak darab bahagi macam rugi lak!!! gila ko tak rugi, mana taknya.. tiap2 bulan kena bayar 2 ratus lebih melalui potongan gaji.. kalau gaji banyak ke ok gak.. bek bayar sendiri erk.. 50 pun boleh la dari tak bayar langsung..hahahaha...

Sekian!!!


2 comments:

Nadzirah said...

wah. congrate cik nad :)hehe.

biar bayar sikit dari tak bayar langsung. kan?

nadya said...

yesss,btl tu nad...