Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Saturday, May 4, 2013

Mencari Damai Di Chalet Terapung Segantang Garam, Merbok

Holaaaaaaaa ;)

Beberapa minggu lepas  kitorang sempat pergi beriadah beriadah dekat Chalet Segantang Garam, Merbok. Tak tau kat mana?? Cuba klik kat sini!

Tempat ni sesuai untuk kaki kaki pancing walaupun susah na dapat ikan,hahahaha. Ikan pun rasa takut nak dekat sebab ramai sangat.hahahaha


Disebabkan kat situ kawasan terpencil, aktiviti yang sesuai dilakukan selain tido dan memancing adalah BBQ. Yehaaaaaaaaaaaaaa..

Chalet yang kami sewa tu disediakan tempat untuk berBBQ, pada sebelah malam tu pesta makanan la jawabnya..hahaha






Pemandangan dekat situ memang tenang, tambah tambah watu senja dan awal pagi!! fuh memang segarrrrrrr udara dia. Tapi biasa la tepi laut bakau, panas tu tetap ada!


pemandangan waktu senja





Sangat tenangkan? kami sewa chalet 1 hari 1 malam dengan harga RM180. Sebuah chalet boleh muat dalam 3 family! Memang luas laaaa. Boleh ajak sekali pakcik makcik toknek tokwan. Ada banyak jenis chalet kat situ, untuk maklumat lanjut boleh terus hubungi pihak chalet.. *tolong promosi.hahahah



Ok, kini tiba masa untuk pulang dengan seribu kenangan.. Cewah!! Sesiapa yang free hujung minggu tu tak tau na pergi mana tu boleh bawa family datang sini! kalau tak tido kat sini pun boleh datang, nak sesaje datang untuk mancing pun boleh. Tapi rasanya ada dikenakan bayaran untuk masuk.



Ok  bai

xoxo


4 comments:

lynndamya said...

wahhhh even sy xboleh layan memancing, ttp rse nk g sini sbb scenery dia sgtlah cantik, best nye ! :D

tayakin said...

tempat menarik. ada no contact person tak. nak buat tempahan.

ienalina ismail said...

Tak sabar nak datang sini.hehe...

zarulfarhana said...

bbq tue diorang sediakan ka