Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Monday, November 8, 2010

Jangan Pandang Rendah!!

Oh!! gwa sentap!!!
Walaupun gwa takda degree, phd, master..
Tapi gwa takda la bingai mana pun..
Otak tuhan bagi sama besar jer cuma cara nak guna tu jer ikut kemampuan masing2..
gwa dulu malas so tak leh la nak ngaji tinggi2..
Tapi seseorang yang belajar tak tinggi tak semestinya diorang tak boleh berjaya..

Semalam tengah tilik2 majalah jabatan uitm makcik gwa tetiba terfikir..
Yang jadi professor prosersor ketua jabatan sumuanya bermula dari bawah..
Amik diploma dulu.. Ada yang amik sijil dulu pun ada..
Tapi nape diorang boleh capai peringkat yang tertinggi..
Tu semua usaha diorang..

Yang ada diploma,degree, phd pun skang merangkak nak cari keje..
Soo,tak payah nak belagak laaaaa..
Klu stakat keje pegawai kerajaan atas bantuan orang len bek tak payah..
.
Walupun gwa 3 taun amik diploma it yang memang menyebabkan gwa sesak nafas...
Tapi gwa bersyukur sebab ada keje walaupun gaji kecik dan tak penah menyusahkan mak bapak mintak duit walaupun sesen!
Gwa suka keje gwa walaupun ada orang kata gwa belajar penat-penat tapi last-last keje kerani cabok jer..
Ada aku kesah!!!!
gwa bayar duit berukband gwa pun tak mintak duit orang pun...
Sebelum nak rendah-rendahkan orang laen cermin diri tu dulu...


entry ni lebih kepada mengikut emosi!!! maaf kepada sesiapa yang terasa..

6 comments:

diana said...

siapakah orang yang suka merendah2 kn orang lain tu??hehhe..
sibuk je akak ni kan..

nadya said...

heheheh, xde sape2 laaa

Cik Nad said...

Setuju!

Kadang2 blaja tinggi2 tapi tak reti wat keje...buang karen jek.keh3!

one2paii said...

betul tuh bai..jgn pandang rendah kat gua..walaupun dulu gua belajar takat darjah 2 jerk dan teruuih masuk kelas perolehan ke tingkatan 5..gua tetap ada pekerjaan yang halal

nadya said...

cik nad--. lama tak dengaq ayat buang karen..kahkah..

one2paii-->poyo jer ko terus lompat tingkatan 5 erk..hsahahs

Mila Ahmad said...

sy s0k0ng anda
btul ckp anda
xsemestinye org xde pelajrn tinggi
xberjaya...
yg penting usaha ;)
xde pew yg musthil dlm dunia nie
klu kiter berusaha..