Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Thursday, November 11, 2010

Kenapa Mesti Henpon?

Salam sume..
Lagi cerita pasal UPSR...
Harinie keluar result ada yang bergembira ada lak yang berduka..Releks r dik..
Akak ko dulu pun tak dapat gak 5A.. Tapi boleh hidup jer sampai skang..
Jangan jadikan alasan kurang cemerlang dalam UPSR untuk kita malas berusaha pada peringkat seterusnya..
Cewah, macam ahli kaunseling laks..hehehe

Yang berjaya tu time nie la masanya korang nak menuntut janji-janji manis mak bapak korang masa sebelum exam hari tue..
Yang dah dapat tu tersenyum lebar jer...
Yang tak dapat lagi pergi mintak skang.. Mak ayah korang gaji awal tau bulan nie..hehehe

Tak pasal-pasal jap g Cik Nad dijatuhkan hukuman diatas kesalahan menghasut kanak-kanak..hehe

Tapi yang pastinya budak zaman skang klu bab-bab nak berjanji mesti diorang akan mintak henp0n!!heran betulaa.. klu mak bapak yang jenis berduit tu mesti dapat yang canggih-canggih la..
Yang tak bape nak ada tu pun tetap jugak cari duit nak belikan untuk anak diorang.. Henpon cokia pun xpe laaa janji dapat...


Klu tak mintak henpon da yang mintak playstation la, laptop la, mp4 la segala macam gadget2 terkini..
Mudah je budak zaman skang dapat benda-benda cam tu..
Klu zaman dulu nak mintak sesuatu kat mak ayah pun payah.. Klu dapat 5A pun tak dapat pape ganjaran pun macam budak-budak zaman skang..

Cuba la mintak buku ker, kamus ker ada gak faedahnye, bertambah sejukla perut ibu yang mengandung!!!

rasa macam zaman skang lagi mudah dapat straight A dari zaman dulu..
Nak kena mengulang UPSR la macam nie..hehe


6 comments:

nil said...

sbb suma org duk pegang hp ja tiap2 ms. kalu x pun, duk dpn lap top. huhu.

one2paii said...

biasala buhdak2 skang..da ado pakwe,makwe..cenggini la..budak2 zaman skang lagi advance dari gua yg mudo nie..huh

nadya said...

nil--> lagi celik it erk budak skang..huhu

one2paii-->memang ternyata pun ko tua..hakhakhak..

Mila Ahmad said...

skank mereka lebey advance dri kiter hik3...

Gayahspears said...

huhu..cianyer..kan da kena hukum!!! hak3

Notami said...

haa..kalo gitu, nadia kne la jadik budak kecik balik! :p