Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Friday, November 1, 2013

Keputusan Temuduga Konstabel Wanita 2013

Selamat pagi =)


Setelah selesai menjalani temuduga fizikal dan lisan kini dalam menunggu masa untuk jawapan sama ada layak ke tak untuk ke ujian kesihatan pulak!!

Kira peringkat akhir la ni.

50-50

Nebessssss

Untuk kawan-kawan cik nad yang dok menunggu keputusan, sebenarnya keputusan  panggilan untuk ke ujian kesihatan dah keluar!!!

Soooooo, korang kena stanby dengan telefon masing-masing sebab takut terlepas panggilan dari IPD untuk pergi amik surat kat diorang.. Kalau korang rasa lambat sangat nak tunggu panggilan korang boleh la terus telefon bukit aman ataupun IPD yang korang g temuduga ritu untuk buat semakan sama ada terpilih o tak..








Alhamdulillah syukur, dengan harapan lepas la ujian kesihatan nanti ;)

29 comments:

gadis_montel tiada logika said...

salam..awk pun temuduga juga hari tu ye?..harap kte sme2 dapat nanti..insyaAllah..

Anonymous said...

Salam dear. U dpt call ke atau surat menyurat? I masih menunggu surat atau call dari PDRM. U rasa I better tunggu atau call terus ke Bkt Aman tanya pasal status? Lgpun skrg I baru berhenti kerja so kalaulah rezeki sudah tertulis di sini I akan terus bersama PDRM.

nadyana said...

cik anon ---> try col bukit aman terus atau ipd. Kalau tak dapat pun jangan risau sebab katanya ada panggilan ke 2 untuk medical/ kemasukan.

Tapi buat masa skang medical dah buat dah untuk mesukan bulan 1 ni.

Harap awak berjaya.

Durga said...

Saya dah melepasi temuduga tapi tak dapat surat dari B.Aman. Kalau tak dapat bolehkah try sekali lagi bagi tahun depan? Dapat kah :/ Saya teringin nak jadi polis.

nadyana said...

Durga ---> jangan risau, katanya ada panggilan kedua. Manala tahu kot2 awak terpilih ker. Kalau tak berjaya boleh cuba lagi selagi melepasi syarat!!

Semoga berjaya!!!

Durga said...

Ohhh.. Yea ke? Baru lega sikit :D Terima kasih, kawan.

nadyana said...

Durga ---> sama-sama =)

saidatul_nabila ( ANABELLA ) said...

awak dh dapat pggilan utk ke ujian kesihatan ker??..urmm..tu r dgr kemasukan bulan 1..harap kte semua berjaya nti.. ;)

nadyana said...

saidatul ---> yer, cuma nak tunggu medical kat hospital jer. Amin. Mudah-mudahan ada rezeki kita ye ..

saidatul_nabila ( ANABELLA ) said...

Tahniah r awk dh dpt pggilan utk ke ujian kesihatan..baru lgi ker awk dpt pggilan?

nadyana said...

saidatul --> lama dah, dah g dokumentasi, cuma tunggu untuk medical kat hospital je.

saidatul_nabila ( ANABELLA ) said...

dokumentasi tu utk watpe awk??..

nadyana said...

saidatul---> dokumentasi tu kena g isi2 borang, buat urine test, amik cop jari untuk diorang cek sama ada kita ada saman or kesalahan jenayah. Kalau ok kita kena buat ujian medical lak kat hospital..

saidatul_nabila ( ANABELLA ) said...

Owh..ble tarikh awk wat dokumentasi tu?..skali dgn wktu temuduga ke stay
lpas temuduga??

saidatul_nabila ( ANABELLA ) said...

bpe haribulan awk dpt pggilan pergi dokumentasi tu??

nadyana said...

saidatul ---> IPD col dalam 30/10 pastu dokumentasi tu dalam 18/11 ritu. 1/12 ni nak g buat medical kat hospital lak.

Anonymous said...

Skang awk ade trime pggilan lg x??...

Leya Azliana said...

Assalamualaikum.
Nak tnya..klu dpt smpai Surat ka apa?
Mcm mana nk cek? Ada tel no ka nk tnya pdrm

Leya Azliana said...

Assalamualaikum.
Nak tnya ..mana tau dpt? Surat smpai rumah ka?or kena kol pdrm ?or cek sso?

nadyana said...

Maaf, lambat membalas. Untuk pengetahuan pihak bukit aman akan col untuk suruh ambil surat kepada yang berjaya.

Yang tidak dapat panggilan maknanya tidak berjaya atau mungkin kemasukan siri yang ke 2, saya pun xpasti siri ke 2 tu ada atau tak.


Yang pastinya 19.1.2014 dah mula training bagi sesiapa yang berjaya.

nadyana said...

Kalau sesiapa yang nak cek status dengan bukit aman pun boleh rasanyaaa.. yang pastinya tak boleh cek on9. Kena col bukit aman.

Anonymous said...

bila plkujian lisan utk lelaku ni lama btul mnggun cap cup dh 4 buln tggu ni....

nadyana said...

untuk lelaki ceq tak tau T_T

Anonymous said...

saya dapat keputusan dah..lapor diri pa 19 jan di pulapol KL

nadyana said...

Cik Anon --> TAHNIAH YE PADA SESIAPA YANG DAPAT! SEMOGA BERJAYA

Siti Asiah said...

arap Nadyana dapat join PDRM.Somi akk pn PDRM gak...;)

catty pierremizz said...

Assalamualaikum..nak tau ade x sesape yg tau kwn2 yg dh masuk pusat latihan Jan/2014 diorg pegi interview tahun 2012 ke 2013?sebab kami kat cni sorang pun xde yg kene panggil utk kemasukan ke pusat latihan..sorang pun xde..hmmm.sedih..

Anonymous said...

Nak tnya la. Klau yg interview thn lepas 2013 xdpt pgl siri 1 untk siri yg ke dua.pdrm bt pgmbilm blek ke. Atau yg dah pg intrview. Tgl tgu call .

Anonymous said...

Siri 1/2014 intrview thn 2013