Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Thursday, July 8, 2010

Hari Benci Sedunia!!!!

Salam sume..
Hari nie gwa tension, marah, geram..
Pagi tadi gwa baru je merancang nak taip entry melet0p mengenai kejayaan mennbuhkan 1 company client gwa yang baru..
Tapi sume musnah...
Ni sume gara-gara  manusia yang bergelar haiwan tak da perasaan...
Hari nie gwa tak tau la napa..
Mungkin hari nie mungkin hari malang gwa..
K0rang nak tau ke"malang"an  plus kemalangan  yang menimpa gwa...

First , pagi tadi time g keje.. gwa memang da lewat kaw kaw nya.. Tapi 5 minit jer laaa..
Sampai dekat traffic light lebih kurang beberapa ratus depa jer nak masuk simpang ofis gwa teng0k lampu da tengah mengira n0 99 * dalam hati mangkuk ayun betul..
Lambat la klu nak tunggu sampi  no 1 * gwa memang benci traffic jenis kira2 nombor ni.. lembab!Gwa mengambil langkah untuk terus masuk ke highway sg petani utara untuk mengambil jalan pintas..
Tapi gwa tak tau dari mana datangnya lori roti kelori apa ntah tibe2 turun dari langit h0n kat gwa..
Gwa panas hati... 
Apek2 tu boleh jerit kat gwa cakap lu pe hal!!!!!!!!!!!!!
Apa kejadahnya gwa tak cari pasal dengan lu pun!!


Second, time gwa nak balik umah time rehat..
Lampu isyarat kt simpang ofis gwa buat hal..
Lampu kuning da berkelip-kelip macam lampu disc0..
Gwa selaku minah rempit yang berjaya gwa rempit dengan penuh berhati-hati untuk lintas jalan...
Tiba2 datang mana ntah lori traller kat belakang gwa pandu laju nak mampus..
Siap bagi hon lagi * hari ni hari hon sedunia kot...
Klu gwa x elak memang mati kempunan gwa nak balik makan nasi mama gwa masak...
Haram jadah punya driver..
Mabuk ker wei..
Salah gwa yang bawak laju ker salah pemandu tu yang laju????


Ketiga, kes ni lagi buat gwa bengang...
gwa dah la dah lewat..
Dah la rini khamis sume pejabat kerajaan tutup awal..
3.30 petang..
Gwa tak tak depa ni ikut negara mana..
KJenuh merempit gwa menyetelkan kej gwa...
Time balik dari SSM gwa terlibat dengan 1 kemalangan kecik tapi besaq dalam hati gwa memaki hamun orang..
Mana tak nya...
Tapi bersesak sesak orang MPSP nak bali keje dengan orang g shoping kat SP Plaza g...
Time ni la jugak gwa pun bersesak-sesak nak balik g KWSP *padahal ofis dah tutup time tu..
Bila jalan da sesak gwa pun memberhentikan la moto gwa kat sebijik keta ni untuk mermberi laluan kepada keta yang laen untuk lalu..
Niat gwa sesuci murni tu.. Dapat la jugak pahala sket..
Tapi pahala gwa da hilang bila tiba2 keta tu untur langgar moto gua yang da kat belakang keta dia..
HARAM JADAH BETUL!!!!!!!!!!!!!!!!
Dalam hati gwa da panas berapi ni, gwa pun undur la belakang..
Boleh plak pakcik tu buat tak nampak...
Lagi gwa undur lagi dia la dia laju je nak langgar gwa.. buta ker weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Semata-mata nak elak keta kancil yang buta macam lu jugak lu g langgar gwa..
Mentang2 lu besar lu bleh langgar gwa..
Sib bek la moto dengan gwa tak parah..
Klu tak pecah keta dengan lu gwa keje kan..
 Time tu gwa ingat nak hon kuat2 jer..
Tapi cemas punya pasal gwa cari hon pun tak jumpa..
Sumpah!!! sejak i pakai m0t0 merah gwa tu gwa tak penah tekan hon..
Gila baek plus penyabar tak gwa..
Mentang2 gwa baek gwa kena buli kat jalan...




Keempat, bila balik jer dari keje gwa dapat berita tak baik mengenai k0nv0 gwa bulan depan.. Korang nak tau cite????? Cik Anna.. Tolong cite jap.. gwa da tak larat nak taip.. 
Cau dulu...


nota cinta: budi bahasa budaya kita.. maaf diatas kekasaran ayat atau kesalahan ejaan dalam entry diatas..












4 comments:

.::WaNiE::. said...

sambung sambung

citer ape yg ko tak larat nak sambung tu

**pstt weyy careful sket boleh tak? risau aku baca ni ha. lori lori sokmo yg hon ko

MissLyana said...

meh nk tlg tmbh...
Kes title "Pelajar Cemerlang" + "Pingat AKJ" ditarik balik... kan Nadia kan???
Tah setan mana punya idea la tangguh konvo tuh...
Gagah nk p tangguh lama2... N kitorang, selaku senior yg tertangguh konvonya terpaksa menghadapi kekejaman pihak pengurusan POLI ISLAM ANTARABANGSA yg kedekut + belagak kaya...

P/S : Aci dak tuleh kat cni... Actually, i da delete i pny blog... sbb sakit ati kat Poli U!!!!

nadya said...

WEI ANNA!!!!!!!! asal marahkan nyamuk kelambu dibakar.. yg p delete blog tu pe ke hal nyaaaa...

nadya said...

wanie.. ko jangan.. ko nak tgk ke blog ni x bertuan..huhuh