Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Tuesday, July 6, 2010

Setahun Bergelar Pekerja!!!!

Salam sume...
Tanggal 6 Julai 2009  adalah hari pertama orang bergelar sebagai seorang pekerja..
Maka hari ini 6 Julai 2010 telah setaun diriku bekerja..
Sungguh tak ku sangka cepatnya masa berlalu..
Hahaaha...
Cam tak cay0 pun ad0..
Pejam celik pejam celik dah sampai setaun..
Pengalaman keje memang dasyat..
gwa merangap sebagai secretary bos, tukang sapu, tukang cuci toilet dan sebagainya..

Hahahahaa..
Orang tak kesah beb janji tiap2 bulan masyuk walaupun skit..
Janji halal erk...
Lepas la jugak nak bayar duit bil berukband ni ha!
Hutang PTPTN tak berbay0 jugak...

Pengalaman bekerja yang tak best  skali bila keje banyak laaa..
Tension tul..
Mana nak buat keje sebagai kerani, cleaner g..hahaha
Bila orang suh buat itu ini mula la bengang..
Tapi orang kan penyabar.. cewaahhhh... * boleh blah

Tapi yang bestnye..
Dapat kenal pengarah2 yang kaya raya..hahahah
tapi sesen pun dorang tak penah hulur kat gwa..hahaha
Tengok aset dalam akaun tak men ratus2 beb.. sume ribu raban..hahaha

Pape pun jangan la sia-siakan peluang yang ada..
Pada sesiapa yang menganggur tu, ko rembat jer keje per yang ada walaupun tak berkaitan dengan kos yang korang belajar..
Ada faham!!!!
Klu nak tunggu j0b yang betul2 sesuai dengan k0rang alamatnya sampai ke tua la jawabnye..



4 comments:

ayin~weeweet said...

wah kerja apa?mari open table hehe

nursarah said...

bagus u tak memilih kerja. yg penting kerja yg halal kan. penat ke pa lumrah lama2 pun biasa. kalau tak kerja mmg lagi lgsg tak dapat apa.

nadya said...

keje biasa2 jer.. CEO company..hahahah

fauzuskamaruddin said...

mmm....awak ckp psl all rounder, teringt plak dlu mse keje buat kopi utk boss.. boss jepun..sumpah tk pernah buat kopi utk boss time tu skali ape i buat tau..i amik syiling p beli kat vending machine..taraa siap hahahaha...nasib tk komen heeee