Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Saturday, January 30, 2010

Kahwin~


sekadar gambar hiasan


grrrr..grrr..grr
*bunyi vibrate sebab hp cik nad xpenah da ringtone (24hour silent)
.
.
.
.
Fara: Salam nad, aku nikah 1 .5 ni aq nikah
.
.
.
.
Nad: Kenduri bila syg??
.
.
.
Fara:Malam tu jgk sygku.. kalo sygku xdatang siap ko..bla..bla..bla..
.
.
.
.
Tu la diantara mesej sahabat2 ku yg diperantauan tpi masih melekat d'hati..
Sume masing2 da sibuk nak kawin nak tunang..
Yang tunggu masa nak melet0p pun ada..
.
.
.
.
.
pape pun harap2 kawan2 ku sume bahagia n daku d'sini pun akan ikut jejak kalian
*umurku masih muda..hehe




Tuesday, January 26, 2010

OK Tak~




Kononnya niat hati ni saja nak sumbung study..
4.2.2010 ni last date untuk submit sijil2..
Tapi per pun xhantar g...
Dok pikir kos per yg sesuai,samada nak terus dgn IT or nak terjun bidang len..
Ermm..
Paper pun orang da pilih kos ni..
OK tak kos yg orang pilih nie..

.
.
.
.


1.PENDIDIKAN (TEKNOLOGI MAKLUMAT) - UPSI
2.SARJANA MUDA TEKNOLOGI MAKLUMAT DENGAN KEPUJIAN -UUM
3.SARJANA MUDA TEKNOLOGI MAKLUMAT -UTHM
4.TEKNOLOGI MAKLUMAT (SAINS KOMPUTER) - UKM
5. SAINS (TEKNOLOGI MAKLUMAT)- UITM
6.SAINS KOMPUTER -UITM
7.SARJANA MUDA SAINS KOMPUTER (KEPUJIAN) -UIAM
8.SARJANA MUDA TEKNOLOGI MAKLUMAT (KEPUJIAN) - UIAM



Klu tanya Saida mesti dia jawab OK LA TU~
Klu anya Aril mesti dia jawab TERBAEK WOK~
Klu Nabil lak LU PIKIR LA SENDIRI~
Klu Nadia dia jawab REDAH JER~
Klu Azwan Ali plak ADA AKU KESAH~
Memang tak kesah pun..
Klu tanya diriku sendiri IKUT JELA!!!





Sunday, January 24, 2010

Rahsia~~

Emm, malam ni Cik Nad b0san gila xtau nak bt ape..
Sambil tu try seach kat g00gle rahsia peribadi manusia, sikap n sifat..
Kat sini Cik Nad nak share s0mething dgn u all~~

Maybe korang da tau da~~

Bagi yang da tau pejam mata n tutup telinga anda c0z da org nak baca entri nie kuat2 untuk diorang tau n amik tau dan korang yg da tau tolong bt2 xtahu ok!!

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah tentang bulan 9
*bulan kelahiran Cik Nad OK~ Klu korang lahir bulan len korang kaji la sendiri..hehehh

Mari kite lihat betul o tak kajian ni dengan diriku~~


* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.

* Sangat cermat, teliti & teratur.

* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.

* Pendiam tapi pandai bercakap.

* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.

* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.

* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.

* Sangat sensitif yang tidak diketahui.

* Seorang yang banyak berfikir.

* Daya pentaakulan yang baik.

* Otak bijak & mudah belajar.

* Suka mencari maklumat.

* Kawal diri dari terlalu mengkritik.

* Pandai mendorong diri sendiri.

* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.

* Suka sukan, hiburan & melancong.

* Kurang menunjukkan perasaannya.

* Terluka hatinya sangat lama disimpan.

* Terlalu memilih pasangan.

* Sukakan benda yang luas.

* Bersistematik


~yang HIJAU tu memang sah2 betul..
~yang KUNING+OREN tu maybe la kot ada kena skit2, mungkin yer mungkin x..
~yang MERAH plak 100% 0 99.999999999% salah...
Jadi anda bagaimana????????

Saturday, January 23, 2010

Segalanya Kelahiranku~~

4 September 1988

Your date of conception was on or about 13 December 1987 which was a Sunday.

You were born on a Sunday
under the astrological sign Virgo.
Your Life path number is 3.

Your fortune cookie reads:
Keep your plans secret for now.

Life Path Compatibility:
You are most compatible with those with the Life Path numbers 3, 6 & 9.
You should get along well with those with the Life Path numbers 1, 2, 5 & 11.
You are least compatible with those with the Life Path numbers 4, 7, 8 & 22.

The Julian calendar date of your birth is 2447408.5.
The golden number for 1988 is 13.
The epact number for 1988 is 11.
The year 1988 was a leap year.

Your birthday falls into the Chinese year beginning 2/17/1988 and ending 2/5/1989.
You were born in the Chinese year of the Dragon.

Your Native American Zodiac sign is Bear; your plant is Violets.

You were born in the Egyptian month of Hathys, the third month of the season of Poret (Emergence - Fertile soil).

Your date of birth on the Hebrew calendar is 22 Elul 5748.
Or if you were born after sundown then the date is 23 Elul 5748.

The Mayan Calendar long count date of your birthday is 12.18.15.6.4 which is
12 baktun 18 katun 15 tun 6 uinal 4 kin

The Hijra (Islamic Calendar) date of your birth is Sunday, 22 Muharram 1409 (1409-1-22).

The date of Easter on your birth year was Sunday, 3 April 1988.
The date of Orthodox Easter on your birth year was Sunday, 10 April 1988.
The date of Ash Wednesday (the first day of Lent) on your birth year was Wednesday 17 February 1988.
The date of Whitsun (Pentecost Sunday) in the year of your birth was Sunday 22 May 1988.
The date of Whisuntide in the year of your birth was Sunday 29 May 1988.
The date of Rosh Hashanah in the year of your birth was Monday, 12 September 1988.
The date of Passover in the year of your birth was Saturday, 2 April 1988.
The date of Mardi Gras on your birth year was Tuesday 16 February 1988.

As of 1/23/2010 12:07:37 PM EST
You are 21 years old.
You are 256 months old.
You are 1,115 weeks old.
You are 7,811 days old.
You are 187,476 hours old.
You are 11,248,567 minutes old.
You are 674,914,057 seconds old.

Celebrities who share your birthday:

Beyonc‚ Knowles (1981)Dan Miller (1980)Jason David Frank (1973)
Ione Skye (1970)Mike Piazza (1968)Damon Wayans (1960)
Dr. Drew Pinsky (1958)Tom Watson (1949)Mitzi Gaynor (1930)
Paul Harvey (1918)Henry Ford II (1917)Richard Wright (1908)

Top songs of 1988
Roll with It by Steve WinwoodEvery Rose Has Its Thorn by Poison
One More Try by George MichaelLook Away by Chicago
Never Gonna Give You Up by Rick AstleySweet Child O' Mine by Guns N' Roses
Anything for You by Gloria Estefan & Miami Sound MachineGet Outta My Dreams, Get into My Car by Billy Ocean
Man In the Mirror by Michael JacksonThe Flame by Cheap Trick

Your age is the equivalent of a dog that is 3.05714285714286 years old. (Life's just a big chewy bone for you!)

Your lucky day is Wednesday.
Your lucky number is 5.
Your ruling planet(s) is Mercury.
Your lucky dates are 5th, 14th, 23rd.
Your opposition sign is Pisces.
Your opposition number(s) is 3.

Today is not one of your lucky days!

There are 224 days till your next birthday
on which your cake will have 22 candles.

Those 22 candles produce 22 BTUs,
or 5,544 calories of heat (that's only 5.5440 food Calories!) .
You can boil 2.51 US ounces of water with that many candles.

In 1988 there were approximately 3.7 million births in the US.
In 1988 the US population was approximately 226,545,805 people, 64.0 persons per square mile.
In 1988 in the US there were 2,389,000 marriages (9.7%) and 1,183,000 divorces (4.8%)
In 1988 in the US there were approximately 1,990,000 deaths (8.8 per 1000)
In the US a new person is born approximately every 8 seconds.
In the US one person dies approximately every 12 seconds.

In 1988 the population of Australia was approximately 16,687,082.
In 1988 there were approximately 246,193 births in Australia.
In 1988 in Australia there were approximately 116,816 marriages and 41,007 divorces.
In 1988 in Australia there were approximately 119,866 deaths.

Your birth flower is ASTER

Your birthstone is Sapphire

The Mystical properties of Sapphire

Though not meant to replace traditional medical treatment, Sapphire is used for clear thinking.
Some lists consider these stones to be your birthstone. (Birthstone lists come from Jewelers, Tibet, Ayurvedic Indian medicine, and other sources)
Agate, Moonstone, Lapis Lazuli

Your birth tree is
Weeping Willow, the Melancholy

Beautiful but full of melancholy, attractive, very empathic, loves anything beautiful and tasteful, loves to travel, dreamer, restless, capricious, honest, can be influenced but is not easy to live with, demanding, good intuition, suffers in love but finds sometimes an anchoring partner.


There are 336 days till Christmas 2010!
There are 349 days till Orthodox Christmas!

The moon's phase on the day you were
born was in its last quarter.

Friday, January 22, 2010

Always miss u 2~~

Emm, RINDU
xdapat d'ungkapkan dengan kata2..

Sekadar perasaan rindu yang terbuku d'dada..
Hanya yang memahami saja dapat merasa..


hAkhakhakhakhak jiwang x???? nak muntah pun ada~~~


Tapi tu la realitinya

.
.
Sedih
.
.
Pilu

.
.
Rindu

.
.
Sunyi

.
.
Sebenyarnye diriku xsangka ada juga yang merindui diri ini dan sedar akan kewujudan diri ini d'mata mereka~~




Untuk CIK SYAZLIANA
!!!!


1'm really miss y0u tooooooooooooooooooo~~~~


Monday, January 18, 2010

Ahli~~


Harini 18/01/2010 berjaya mendaftarkan diri didalam KWSP..hahahahaha
Maka diriku kini sudah benar n sebenar benarnya layak digelar sebagai pekerja untuk pembangunan ekonomi kerajaan Malaysia..hahahaha
*sebelum ni rasa macam keje sementara je, skang boleh d'iktiraf sebangai permanent staff da kot..uhuks~~


Dengan no keahlian yg mungkin ker 18732500 dapat menabung untuk masa tua..h0h0h0h

Sunday, January 17, 2010

Keriangan~~

Ni la aktiviti bila sume balik berkumpul d'kampung~~




Lokasi: Kg Setol Yan, Kedah
Tarikh dan Masa : 16 Jan 2010, tenghari yang damai~~






Lokasi:Pantai Murni Yan, Kedah
Tarikh dan Masa : 17 Jan 2010, petang yang nyaman~~











Saturday, January 16, 2010

Aku Rindu Sayang Kamu~~~






Tuesday, January 12, 2010

Hidup AKU

Dalam minggu ni AKU tak tau nape hidup AKU da macam tak tentu hala
pe keje yang
AKU but sume xteratur, tunggang langgang
Hidup AKU untuk tahun nie bermula dengan tidak baik sekali
AKU pun tak tau ape masalah AKU
AKU skang lebih suka marah2 org,sensitif,mesti ada jer yang tak kena
AKU pun tak tau ape masalah AKU
Kadang2 AKU dah rasa putus asa dengan hidup ni, and kadang2 terfikir untuk membuat sesuatu yang tak masuk akal
AKU benci dengan hidup AKU skang
Otak
AKU skang 25 jam sehari memikirkan segala macam masalah tanpa henti, dari sekecil2 n seremeh2 masalah hingga la sebesar2 masalah..
AKU pun xtau apa yang AKU pikirkan
apa masalah
AKU sebenarya!!!!
Nak kata ada masalah kat 0fis tak da, masalah keluarga pun tak jugak.
Habis tu??????????????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Perlu ker
AKU mendapat khidmat kaunseling atau mencari seorang teman untuk meluahkan perasaan..

AKU
bosan!!

AKU juga terpikir
AKU mungkin boleh gila o sakit jiwa 1 hari nanti..
Fikiran
AKU tak tentu arah, bantula AKU..
Dari segi luaran memang
AKU nampak normal, tapi dalam hati nie tuhan jer yang tau..
Buat masa skang ni, jangan buat
AKU marah!!
Klu
AKU rasa tertekan AKU rasa macam nak bunuh jer sume orang, AKU sanggup masuk penjara sebab AKU rasa kat penjara 2 hidup AKU tak macam kat macam kat dunia luar ni..
Tapi mungkin tanggapan
AKU salah..
Mungkin kat dalam tu lagi terseksa~~~Ntah laaaa..
Klu boleh
AKU nak hidup s0rang2, AKU tak suka kepada kekecohan, bising, pergaduhan, paksaan!!!!!



AKU NAK CARI KETENANGAN!!!!

Thursday, January 7, 2010

Akhirnya..


NOT FOR SALE











Gambar diatas bukan la untuk sebarang jualan langsung or lelongan, sekadar tontonan umum..
Setelah sekian lama mengambil masa untuk membuat pencarian..

Akhirnya
.
.
.
.
.

Inilah hasilnya,bagi orang len mungkin x nampak cantik..
tapi bagi orang ini la yg dicari, simple and cantik walaupun harga agak mahal bagi orang yang cuma bergaji $$$..
Klu gaji 4 angka x kesah la harga beratus pun..Janji puas hati!!!!
Syabas kerana dapat menghabiskan duit makan untuk seminggu semata2 beli sweater yg diidamkan..huhuhuuhu

Tuesday, January 5, 2010

Malang~~

Panik, gelabah,gabra!!!
tu yg berlaku tengahari tadi..
Gila cemas..

Cuba bayangkan

Nak pergi skit punya senang
Bila nak balik skit punya payah
Muka ni memang tak layak jadi despatch
Orang len g 2 3 minit jer, dapat kt orang ni mau 2 3 jam nak cari jalan balik
Kononnye dalam otak ni da set da alat GPS plan nak ikut jalan mana..

Tapi haram..

Tengahari tadi pun dah puas dah patah ulang alik kat area Taman Ria jer sampai lepas Taman Kenari Jaya..
Gelabah bewak siut..
Tak jugak jumpa jalan kuaq sampai kena c0l abahnye la tanya jalan..
Orang ni memang jahil bab2 jalan kat Sg Petani ni..
Dekat 10 taun da d0k Kedah tapi boleh sesat jugak, orang len baru seminggu g KL x penah lak dengar sesat..
Tapi berkat keramahan mulut nie akhir dapat jugak jumpa jalan kuar...

Apa yang penting

Segan bertanya sesat jalan la wei~~


Sunday, January 3, 2010

Entri Pertama Dalam Tahun Baru

2010..
Bukan sekadar angka..
Umur pun dah meningkat remaja tua..
Hidup tak reti2 lagi nak insaf2..
Syukur Alhamdulillah d'panjangkan usia dan hidup d'bumi ini lagi n dapat mengarut dalam blog ni lagi..

Da masuk taun baru kena la ada azam baru..
Tapi azam yg taun lepas pun xleh nak lepas2 nak bt camner???huhuhu
Kena f0ward ke taun ni la jawabnye.. Cam biase..hehehe


Harapan n impian taun nie, InsyaaAllah:-

1. Nak tunaikan per yg x tercapai taun2 lepas..(wajib tu)

2.Cari keje yg lebih baik o sambung study??? (kena pilih salah 1..huhuhu..nak 2 2 xleh ker??)

3.Nak ubah perangai yg xsenonoh 2 bagi elok skit..huhuhu

4. Nak gemuk..gemuk..gemuk.. n gemuk..

5.Nak ganti p0sa yg x lepas..hohoho

6.?????


Maybe da g impian n harapan tpi x dapek difikirkan dek akal bt mas0 skng nie..
Walau pape pun, hidup mesti d'teruskan dan buat yang terbaik untuk taun ni..
Kesalahan tahun lepas d'jadikan pengajaran n lakukan yg terbaik utk taun ni.. Chaiy0k!!!

Tapi ape yg dapat d'banggakan pada taun lepas ialah:-

1. Dapat habiskan study dipl0ma in pr0gramming dgn HPNM yg agak boleh d'banggakan walaupun SPM xla sehebat Nur Amalina Che Bakri dapat 17 A..

2. Lepas habis study xla bela badan jer kat umah, masih ada kerja walaupun gaji kecik n dapat beli moto sebijik walaupun org len da mampu beli keta dorang sendiri..

3.Mampu terus hidup lagi walaupun macam2 dugaan n halangan yg sampai, tapi tue sume buka halangan..


To Mr K plezz jgn d0k bt perangai lagi c0z zaman study kita da habis.. klu nak f0cus!!Focus la utk masa depan kita..hahahahahttp://emo.huhiho.com