Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Sunday, May 30, 2010

Kulit Monyet Pun Tak Cantik~

Salam sume..
Selamat berhujung minggu yerk..

Alkisahnye tadi adik lelaki Cik Nad yang nak amik SPM taun ni dok sibuk tanya Cik Nad nape rini dia nampak pelik Cik Nad asyik makan pisang bertandan2..hahhaha *agak2 r

Dia tanya dok ikut petua jaga kulit ker makan pisang banyak2...

dush..dush..dush
memang nak kena penyepak si Shafik nie..

Monyet yang makan pisang bertandan2 tu pun tak cantik pun kulit dia jawab Cik Nad..

Suka hati la orang nak makan per pun!!!!

Mungkin agak pelik Cik Nad dok makan pisang dari pagi ke malam.. Ini buat tabiat Cik Nad sebenarnya.. Tapi buang tebiat!! huhuhu

Thursday, May 27, 2010

Tak Cukup Kaki Tangan?

Salam sume..
Hari Minggu Bulan nie memang letih siot!!
Bukan stakat hari nie, malah tiap2 hari..
Klu Cik Farah opismate Cik Nad dok sibuk audit n akaun dia, Cik Nad plak sibuk dengan keje2 secretary company..

Asalkan balik keje jer terlentang keletihan mengalahkan keje kontrak buat umah!!!
Hari ni jer keje ulang alik g SSM penang..
Pagi da g tapi d0c SSM plak reject terpaksa la g  petangye..
Jauh tu dari Sg Petani p penang *padahal stengah jam jer ikut highway
Klu nak g SSM Alor Star lagi jauh..
Yang bestnye bukan Cik Nad yang drive,Cik Nad jadi yang berhormat jer, dok sebelah.. hihihi

Bab2 nak g keje luar ni memang best coz

satu-->boleh ngular d samping cuci2 mata kt shopping complex.. *da memang rezeki Cik Nad slalu g SSM Sg Petani yang memang dalam shoping complex..hehehe

dua--> tak sakit mata dengan fail2 yang bersepah2 kat atas meja tue..

tiga-->tak sakit telinga dengar bunyi fon pejabat..hahaha

empat-->menenangkan diri yang serabut..hahaha


Tapi yang tak bestnye...

satu-->asalkan masuk jer ofis mesti bertambah2 jer keje atas meja..

dua-->panas siot, rentung Cik Nad dok merempit tengah2 panas..

tiga--> cukup pantang jer bila masuk ofis time tu la da orang c0l nak itu ini.. Time Cik Nad kuaq xda plak yang nak c0l.. *kuat x aura Cik Nad..hakhakhak..

empat-->minyak mot0 makin susut * Cik Nad adalah manusia paling malas  nak g isi minyak

lima-->tak sempat nak letak pungkoq kat kusi da plak yang suh buat itu ini.. Memang nak kena dush.. dush la jawabnye..hahahah *tapi tak penah bt lagi erk.. Cik penyabar orangnya..hahahah

 Waaaaaaaaaaaaaaa..
Annual return, resign,appoint, and transfer share da banyak g tak settle.. Tu tak termasuk bab2 nak submit d0c tue...

Keje untuk minggu depan da bersepah2 menanti walaupun tak sempat g nak cuti.. Waaaa, tak sempat nak rehat!!! Tapi facebook n blog sempat g update..heheehe

Ape2 pun kita dah di amanahkan untuk menjalankan tugas walaupun ada kalanya bestttt o x.. Chaiyok Cik Nad!!

Wednesday, May 26, 2010

Nak Jadik Web Designer La Plak!

Salam sume..
Waaaaaa... Tibe2 lak rini nak jadik web designer...Sebelum nie punya la tergetaq2 nak jadik chegu bak kata orang Kedah...hahahaah...
Bukannye ape...
Kali nie da 2 kali dapat panggilan inteview untuk j0b tu..
Tapi tak penah pun g inteview..
Saje gatal tangan g apply...

Dan sebenarnye...
Cik Nad nie memang la minat bab2 web ni..
Dulu time final pojek pun buat gak web untuk jabatan dengan Cik Anna..
Hampeh...
Tapi dapat A++++++ la jugak..hahahaha

Masalahnya skang nie..

satu--> takut lingkup plak laman web orang, klu buat blog ker tak per la jugakkan..

dua-->pening da dok merenung2 koding yang berserabut.. klu blogspot ker pakai ape yag ad0 jer..

tiga-->Cik Nad ni bukan la kreatif mana pun, stakat coy paste tu boleh la.hahahaah

empat-->klu yang "stand alone" tu xper la..bab2 nak connect dengan mysql la,java la per segalang natang database jenuh.. Mau bertaun baru siap web orang tu..

lima--> da dekat staun x tak buat benda2 macam tu..tak ingat da heh! *macam la slama ni tau sangat..hehehe
enam--> malas nak tukar keje sebenarnye..hahahaaha





Tolongla Cik Nad!Nak g ke tak inteview tu.. Dok tunggu gomen tak tau la bila nak dapat...uhuhuh

Monday, May 24, 2010

Nape Tak Jadi Cikgu?!

Salam sume..
Petang nie mengisahkan keadaan dimana jiran2 amat amik berat pasal Cik Nad..
Bukannye ape..
Kadang2 terasa dihargai la plak bila ada yang nak amik tau hal kita..

Alkisahnya di suatu taman yang permai..
Ada seorang makcik nie menceritakan mengenai jiran2 ku yang kebanyakkannya anak2 diorang jadi cikgu..

Nanti Si S** tu mesti gaji dua tiga ribu bila mengajaq nanti noh..
Yela ada degree..
Tibe2...
Nape kakak tak mintak cikgu?????
Mama ku menjawab..
Nanti dah sume dok jadi cikgu keje2 yang lain sape nak buat...
hakhakhakhak..

Betul tue mama, da 1 Malaysia jadi cikgu keje2 lain sape lak nak buat..
Adoyai...
Nape la makcik tu tak suh anak dia jer jadik cikgu...huhhuhu
Tak sangka lak ada yang riso klu Cik Nad buat keje2 kerani jer..huhhuhu

|
|
|
|
|
v

nak jadi cekgu IT tapi inteview medsi pun xlepas..waaaaaa...kecewa!


Sunday, May 23, 2010

Shahir Juara AF8!



Salam sume..
Walawehhhh..
Tak sia2 Cik Nad ngundi neng0k Shahir dalam diari tiap2 hari...hahaahah
Da gak aura tue...hehehehe
Persembahan dia memang best walaupun masih nampak malu2 kambing dia tu..hahahah
Lagu baru dia memang best.
Memang layak pun Shahir menang walaupun da yang kata Shahir ni juara recycle la, kitar semula la, pakai buang la ker apa...
Adira n daus pun tak kurang hebatnye..
Harap2 lepas nie Shahir tak lupa diri bila nek keta sp0rt..hahahahah
Tahniah la En Shahir yea..
Tapi best ker jadi artiss???



Meh kite study lirik lagu dia erk..wahahahha..

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


p/s ~ gile cuak muka shahir time nak umum juara..pucat gile..hehe..dah2 skit2..jom tid0 lak..s0k sambung len..hihihi

Last Day Cik Mas~

Salam sume..
Hari nie hari last Cik Mas a.k.a Mastura kat ofis Cik Nad..
Sejak bila Cik Nad buka ofis nie..hahahaha
Ofis tempat Cik Nad keje laaaaaaa...
Cik Mas nie sebaya dengan Cik Nad jer...
Mude g..hihihih

Dia terpaksa meninggalkan b0s kesayangnya kat sini c0z dapat j0b laen..
Pape pun Cik Mas..
Sem0ga berjaya dalam hidup yer..
Klu da sampai seru nak kawen tu jgn lupa jemput lak..

Ni di antara gambo2 kenangan kitorang bersama..
Kepada sesiapa yang xda gamb0nye d'sini harap2 tak terasa hati..
Tapi rasanya cukup da sume tak termasuk bos la..
Nanti kantoi lak tak buat keje, bergamb0 jer lebih..hihihi

|
|
|
|
|
v

ada nampak cam pic time raya x??hahahaha



nyibuk jer kak mira ni..tepi skit..hehehe


mas ngn diriku yang control ayu


bersama kak siti




terserlah ketinggianku..hihih


jelita x staf2 en nash..hihi

dah la skit2, nanti juling plak bijik mata buh banyak2.. takut da yang cair..hahaha

Thursday, May 20, 2010

Frust, Kecewa...

Dushh,dushhh, panggggggggg...
geram,geram..
kecewa...
tendang pintu, pijak bantal,guling2..
tadi orang tengok dia siap men suap2 dgn mata kepala orang sendiri dengan pempuan tu..
Ingat ape...
Boleh plak d0k bt feeling2 nyanyi lagu cinta dalam hati kat pempuan len..ahahahahaha
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Nyah ko dari hidupku...

|
|
|
|
|
v



*saje gedik lepas tengok shahir ngan rozita dlm diari AF tadi.ngengenge

Saturday, May 15, 2010

Ada Apa Dengan Adamaya!


Ada apa dengan Adamaya sampai sume pakat gila sangat cite tue..
Wahahahaha..


Comfirm peminat setia cite tue bengang dengan Cik Nad!!!
Ko tak tengok ko ape tau !!*kedengaran suara2 sumbang dibelakang mengutuk Cik Nad..ehehhehe

Sebenarnye Cik Nad frust jugak tak leh nak teng0k cite tu tiap2 petang...
Asyik lupa jer..
Heran betul.. Mana taknye balik keja tid0 je kejenye sampai dah nak habis la cite tue..
Selama ditayangkan 23 epis0d, adala dekat 3 epis0d jer yang Cik Nad teng0k.. 
Lepas nie harap2 da la siaran ulangan yer..

Time Cik Nad kecik2 da tak iras2 macam Mia Sara Nasuha@Amani..kahkahkah..*perasan jap
|
|
|
|
|
v


Comeynye, klu budak pakai camnie memang comey..
Klu orang tua d0k bt perangai pakai macam ni memang nak kena kutuk la jawabnye..
Amani nanti besar2 jangan pakai camnie yer sayang..hehehehe

*klu sape2 yang nak anak comey macam amani ni, pastikan waktu mengandung tgk gambo Amani jer..Gantung gamb0 Amani penuh umah yer.. Manala tau kot2 ter"kenan"kan kecomelan Amani nie..hehehe *selamat mencuba





Thursday, May 13, 2010

Johan Raja Lawak Kena Baling Dengan Gelas???

Ya Ampun!!!
Cam ner la gelas boleh terbang hinggap kat muka Johan nie..
Gaduh dengan bini ker??? Tak pun gelas terbang sesat jatuh kat muka Johan  nie??

Macam nie anak2 sekelian..
Menurut sumber yang tidak boleh dipercayai..

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, Johan, 26, bersama isterinya yang juga pelakon, Rozlinawaty Ismail atau Ozlyn Wati, 29, ke restoran berkenaan berjumpa dengan pengarah berkenaan untuk berbincang mengenai drama yang dibintangi mereka berdua.


Namun, sesi perbincangan itu bertukar menjadi pergaduhan sehingga pengarah berkenaan dipercayai membaling gelas yang ada di atas meja ke arah Johan sehingga menyebabkan kepala pelawak itu berdarah. Ada sumber berkata, Johan berada di Seremban bagi menjalani penggambaran drama seram bertajuk Bisikan Arwah.*Sib bek tak arwah ko Johan

Drama itu turut dibintangi oleh isterinya, Ozlynn Wati Ismail atau dikenali sebagai Ozlynn. Pertengkaran itu dipercayai berlaku selepas pengarah berkenaan menegur sikap peserta program Raja Lawak musim pertama itu yang didakwa sering lewat tiba di lokasi penggambaran yang baru berlangsung selama lima hari itu.





* Nasib baik pengarah tu tak cocok mata k0 dengan garpu..Jadi kassim slamat la jawabnye.. Harap2 Johan cepat sembuh dan terus membuat lawak..huhuhuh


Breakfast, Lunch & Dinner dengan Cupcake!

Cupcake????????????
Sedapnye..
Kenyang ker sehari k0rang asyik telan cupcake jer..
Sarapan, lunch n dinner???
Yang pastinya k0rang pasti kenyang c0z bukan stakat dapat makan kek tapi k0rang b0leh telan skali dengan pinggan,sudu,garpu..hahaahaah
Silap hari bulan dengan tikar skali korang boleh telan..






Tapi Cik Nad lebih suka klu dapat cupcake yang icing dia melimpah ruah hingga ke ladang gandum..
glupp, tiba2 jer air liur meleleh..
Bila la nak boleh dapat cupcake nie...
Ngidam!!!


Wednesday, May 12, 2010

Cik Nad Tak Suka Hari ni..






Cik Nad tak suka hari nie..

sebab

satu-->Cik Nad terpaksa masuk kerja lewat *Cik Nad kan pekerja yang rajin, padahal tiap2 hari datang lewat.hihih..

dua-->Cik Nad terpaksa menipu *kata masuk ofis lewat sebab da hal yang xdapat dielakkan padahal g inteview..huhu

tiga--> Bontot Cik Nad rasa macam berakaq c0z tunggu lama untuk di interview . Jadi peserta sec0nd last tu, k0rang kira la sendiri kena tunggu jam..hahahaha..nasib baek inteview boleh jawab tapi x dapat full mark la..hihihi

empat--> Cik Nad kena tunggu berpanas berejam sementara keretapi  selamat melintas di landasan *lembab macam siput sedut punya keretapi..

lima--> Kena masuk ofis lak pukul 2.. klu nak amik cuti terus leh x???huhuhuhu *rasanya statement yg no 1 tu Cik Nad kata tak suka masuk lewat, abaikan!


http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com

Tuesday, May 11, 2010

Anak yang kurang ajaq!

"Sepasang suami isteri bertindak memarahi dan memaki hamun ibunya hanya kerana ibunya berasa takut akibat kereta yang dinaiki mereka perlu menyusuri bukit untuk ke bengkel berkenaan.Ibunya yang nekad keluar dari kereta itu dimarahi depan khalayak ramai sehinggakan wanita tua itu menggigil dan menangis ketakutan dan tidak dihiraukan anak mereka. Malah, pasangan suami isteri itu mencerca dan meninggalkan wanita tua itu bersendirian setelah kejadian itu dileraikan anggota polis yang bertugas berdekatan dengan tempat kejadian" -Harian Metro


Ibu sepatutnya di sayangi bukannya di caci atau dimaki..
Sayangilah ibu anda sementara dia masih ada dimuka bumi ini..
Wah!!! tibe2 lak em0 Cik Nad nie..
Mana taknye bila tengok ada orang d0k maki hamun ibu dia depan orang ramai..
Tak pikir ker per perasaan ibu dia time tue..
Ape c anak tu tak pikir pengorbanan ibu dia nak mengandungkan dia, melahirkan dan membesarkan dia sampai dia jadi besar cam tue..


Kepada mama Cik Nad, SELAMAT HARI MAMA


*cumey x Cik Nad time kecik2..hehehe





Monday, May 10, 2010

Perlu Ke???????

Pening sigh dok mengedit benda yang sedia ada..
Edit resume jer pun..
Tapi edit blog lagi best dari edit resume.. wakakaka..


0rang tengah pening nie camner nak edit resume ikut j0b yang d'p0h0n..


Persoalannya skang ialah..


satu--> Klu kita apply j0b guna spm adakah kita perlu menayangkan jugak diploma yang tak seberapa yang kita ada dalam resume tuh..


dua--> Konfius la nak bua resume dalam bahasa ib0nda o ayahda~ Ada orang kata klu untuk g0v buat dalam bahasa ib0nda jerk. Betul ker????


tiga-->sebenarnye d0rang tak la plak suh bawak resume ker hape dalam surat tu.. d0rang cuma suh bawak sijil 0ri jerk *tapi Cik Nad saje jer buat rajin... Ada gune ker resume ni nanti????




Zasssssz..Sambung balik edit resume..Pening2 lalat..