Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Wednesday, March 21, 2012

Gunting, Tampat, Lekat, Isi & Siap!!

Hye, selasai susah menggunting, melipat, dan tampal tag pada paper beg.. Tinggal la plak nak isi buat keputusan isi benda dalam beg..

Dari awal perbincangan nak buat paperbag ni pun memang dah bincang dengan mama nak pun makanan ringan jer.. Makanan yang sangat berkhasiat untuk kanak-kanak..hahaha.. Dalam paperbag tu kitorang bubuh keropok tamtam yang plastik biru tu. mini wefer apollo dan gula-gula yang ada asam boi kat tengah-tengah tu..

Gambo tak sempat nak tangkap sebab excited nak bungkus..hehehe


si kecik pergi shoping!!



Kos 1 paper bag

brown paper bag : RM3.5/100 pcs - RM 0.04 
doily paper : RM 7.5/250 pcs  -RM  0.03 
ribbon : RM 3.50 (bajet dalam 2 sen per ribbon)
keropok tam-tam: RM6.4/40 pcs: RM 0.16 
mini wafer: RM5.9/60 pcs - RM 0.10
gula-gula asam boi: RM3.9/50 pcs - RM 0.08

TOTAL: RM 0.43 per bag!!
(harga setelah dibundarkan amountnya dan tak termasuk kos gam dan tenaga ye.hehehe)


JIMAT!!!

walaupun murah janji hati iklas ye!!


6 comments:

aDisH.sHidA said...

kreatif nya..cantik dan menjimatkan

nadya said...

hehehe, TQ.. tapi yg penting kena rajin

Mila Ahmad said...

skank ramai yang menggunakan paper bag kan?

eJa said...

SALAM NADIA.

Nak tumpang tnya brown paper bag tu dgn doily paper u beli kat mana?

Thank you.

nadya said...

Eja!! brown paper tu beli kat kedai borong ja, tempat jual barang2 untuk berniaga mcm polistren, plastik pun ada jual.. doily paper tu kat kedai buat kek selalu ada jual.. on9 pun ada..

lynndamya said...

Salam, hey sy pon sukeee sgt guna brown paper bag tu, sbb feel dia lain tau bile pegang, rase mcm mood vintage2 gitu, haha..mmg cntik, rajin awak buat..hehe murah + jimat kan! sy pon ade buat craft guna brown paper bag ni, jom tgk kat sini :

http://lynndamya.blogspot.com/2012/01/handmade-photo-frame-hanya-dari-rm-2.html

thank you :D