Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Thursday, November 4, 2010

Tips Jimat Sebelum Gaji!!

Salam sume..
Ni awal2 bulan ni mesti sume poket tengah tebal kan???
Berapa lama agak-agaknya poket korang akan bertahan macam tu??

Sampai gaji bulan depan?? Minggu depan atau tak sampai sehari jer??
Tu dah kira melampau la tue...
Sebelum nak gaji tinggal duit syiling je la erk....
Tu pun jenuh korek merata,dalam tabung, pasu hiasan, laci-laci..
hahahahaha...


Klu korang rasa nak duit tahan sebelum gaji senang jer..
Tak payah pun..
Janji nafsu kena tahan dan banyak bersabar.hahaah


Okey2!!!

Masuk je hari gaji korang g selesaikan segala hutang piutang korang dengan bank, Ah Long,..
Bayar sume bil-bil karen, air sume bagai...
Lepas selesai hutang, korang jangan ingat korang boleh joli..
Buat la simpanan skit walaupun 50 untuk masa2 akan datang..
sket2 lama2 jadi bukit..
g buh dalam bank!! klu stakat simpan dalam tabung jang harap la duit tu nak tahan!!!

Hari2 biasa pun belanja ala kadar jer, macam hari2 korang sengkek!!
Jangan lak makan megi jer tiap2 hari..
Tu kira banyak duit la tu.. Megi pun mahal per..
Makan masak sendiri jer, jimat!!!

Klu rasa nak makan kek secet recepi, tahan dulu nafsu!!
g beli je kuih bahulu taruk icing kat atas.. tu pun sedap per..
Klu rasa nak g shoping kat KLCC tunggu dulu.. gaji lambat g..
g je kat tesco!!!
Tesco dapat membantu anda berjimat!!hehehe


Bila time dah hujung bulan jer, pastinye duit korang  ada lagi sebab korang dah berjimat sakan!!!
Ingat!!

Jimat bukannye bermaksud kedekut!! hahahaha

5 comments:

nil said...

brp peratus nk bg kat mak ayah? hehe

pN.rOs said...

biasanya sblum gaji bukan main plan.. dpt je gaji hangus sssss

one2paii said...

erk gua x camtuh bai..gua menabung jerk selalu bai..gua nie kiro berjimat la nie..bai x gua??hahaha

AngahSayang2314 said...

betul tue angah suka statement last sekali x bermakna kita kedekuttt

angah dtg 4llow uu jom tukar2 link

RAWSHADE said...

gaji Rawshade kecik jer..
Sebulan simpan Rm50..
Lupakan dulu niat nak beli baju baru.. kereta.. Dan pelbagai lg..

Sekarang hidup Rawshade x tertekan dan dah 2 bulan x mkn pun megi.. =)