Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Friday, July 15, 2011

Penangan Novel

Membaca novel ni kadang-kadang membosankan, nak kena selam maksud setiap ayat novel dengan penuh perasaan..
Bukannya macam nak selam lautan dalam men terjun jerk..

Dah lama  tinggalkan novel, bila nak mula balik membaca kitab tebal tu mula la liat..
Nak belek 1 per 1 muka surat memang amat memedihkan mata...


Tapi baru nie ada pinjam novel tajuk Bicara Hati karya Damya Hanna kat member ofis..
Diorang yang kata novel nie best sangat...
Baca punya baca...
Jalan cerita yang agak menarik!! watak Zahlia dan Tengku Syahran dalam novel ni memang menyentuh hati..hahahaa

Walaupun dalam novel siap boleh imagine lagi Tengku Syahran tu ala-ala muka macam Aaron Aziz dan Zahlia tu tetiba lak orang bayangkan muka macam cekgu Zakiah...miahahaha
Gila daya imaginasi tinggi!!!


Risau jugak penyakit ni melarat, tak pasal-pasal pinggan mangkuk kat dapur melayang kena beletiaq dengan mama...
Dok sibuk baca novel sampai keja rumah tak buat, muaheheh

Lepas ni nak try pinjam ombak rindu plak, diorang kata lagi best dari bicara hati!!!

10 comments:

tieka said...

Ombak rindu pun best jugk..akan dtg x lama lgi filem ombak rindu..lakonan aaron aziz..hehehe...

nurul afika said...

saya pun ada jugak novel ni..mmg besttttt..

nadzirah roslan said...

sy pon minat novel gak, suke sgt2 bace novel tau.. mcm2 cite dh bace..hehe

kimiez said...

memang best gak baca novel.. tapi lau lelaki baca novel cam mintak kene kutuk jer.. ingat lak novel tingkatan 4 n 5, "bukit kepong" & "konserto terakhir".. Best gak ..tragis..

Cik Melah said...

haha... bru tau best??? dri dulu lg org ckp best, x mo caya...
nnt baca ombak rindu, baca smbungan dia jgk tau... cinta... tiada akhirnya... baca jgn x baca!

..cik gugu.. said...

laaaaaaaaaaaa novel tu da lama...

tp an,novel 2 3 thn lepas lg best dr novel skrg..
novel yg skrg mcm x feeling sgt jln cte dy..

cik kumbang said...

first tyme minat dengan novel...after baca Bicara Hati nie la.......hehe~

Sophie Al-yahya said...

Bicara Hati novel melayu pertama yg I khatam. tehehe.. novel cinta mmg selalu buatkan org berangan & tak boleh stop. huhu..

monyeticky itu tati said...

sgt2 suke novel ni..terbaik!!! :D tp nak bayangkan aaron cam xkena je..aaron muke suci tulus..tengku shahran cam boyish cum garang..hehehe..

Nur Naimah Nashreen said...

novel ni saye suke !

yup . ombak rindu best ! ombak rindu 2 ta berapa sgt .

nantikan ombak rindu the movie !