Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Friday, July 1, 2011

Sedapnya Aiskrim Goreng, Teringin!!

Waaaaaa, dah lama teringin nak makan aiskrim goreng..
Setakat ni tak tau bapa kali dah google resepi.. tapi tak terbuat lagi pown..
Nampak senang tapi tak jugak buat..
Sapa yang rajin nanti amik resepi kat bawah ye, hantar kat Cik Nad 5 ketul yea  ;)


Bahan-bahan

Aiskrim (perisa ikut suka)
Roti Gardenia
pemotong

Cara-cara

1) Memula.... ambik roti tak kira la jenama apa, asalkan halal. Pastu... skopkan ais krim ke atas roti tersebut.
2) Tindan dgn sekeping roti yang lain... tekan2... pastu potong dengan cutter atau apa2 je bahan pemotong. Ada orang guna acuan karipap pun boleh.Pakai mulut  mug pun boleh jer..
3) Bila dah siap semunya.... masukkan dlm plastik bag dan masukkan ke dalam peti ais.... bekukan ia semalaman (atau 3 jam pun dah ok).
4) Panas kan minyak... bila dah betul-betul panas keluarkan dari peti ais dan goreng.

 Ada sesetengah resepi diorang celur dulu dgn telur..

Sumber resepi: google

6 comments:

intanEyka said...

goreng ltk mnyak ke ta?? huhu

nadya said...

letak le.. goreng bagi tenggelam

Mila Ahmad said...

ice cream 2 xcair er?

nadya said...

xle, lepas goreng terus makan le. klu biar komperm cair..hahah

khairul akmal azman said...

nak2...masak tuk kay la!

Dekcik said...

rase mcm nak try wat jew..