Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Tuesday, September 28, 2010

Ujian Kecergasan Ala Tentera

Salam sume..
Semalam Cik Nad sempat g inteview untuk jawatan pembantu pembangunan masyarakat tabika KEMAS kat Jerlun..
Bertolak dari Sg Lalang dalam pukul 5.30 pagi  lebih macam tu..
Cuba korang bayangkan bagun tid0 pukul bape??
Pukul 4 pagi bebbb...hahahha
Fuh!! Macam jauh gila tempat tu..
Tapi agak jauh la jugak, lagipun tak tau tempat tu kat mana so terpaksa keluar dari rumah awal laaa...
Inteview mula pukul 8  pagi so sampai pun dalam 7 lebih macam tu laa.
Tak la kena tunggu lama sangat...

Aktiviti first sebelum inteview lisan kitorang kena la mendaftar dulu..
Lepas tu ujian kecergasan jasmani kebangsaan (UKJK) diadakan..
Ni syarat wajib bagi setiap calon untuk temuduga dengan KEMAS..huhuhu..
Soooo, kitorang kena pakai baju  sukan dulu la pagi tue sebelum nak inteview secara formalnya....

Yang best ni untuk ujian kecegasan kit0rang kena buat macam2..
Ala2 macam nak g temuduga tentera..
Pengsan!!!


http://www.cute-smiley.com
Antara ujian yang kitorang kena buat ialah Ujian Komposisi Badan,Variasi Bangun Tubi, Larian Ulang Alik 4x100m, Lompat Jauh Berdiri, Duduk & Jangkau dan Larian 2.4 KM

time lari 2.4 KM


Ni pencapaian Cik Nad untuk lari 2.4KM selama 12.58 minit..
Amacam??teror tak..hahaha
Sampai gambo pun blur menggigil 1 badan punya letih...
http://www.cute-smiley.com


Habis buat ujian kecergasan dengan jayanya..
http://www.cute-smiley.com


Terus salin baju kurung untuk inteview lisan..
Bayangkan la penat pun tak hilang g..
Dengan ketiak bau busuk pun men redah jer c0z dah takda masa untuk berehat..
Dah la datang inteview dengan otak yang k0s0ng..
Yela, pihak KEMAS col pada hari Ahad untuk datang amik surat..
Teng0k2 kena inteview pada esoknya (semalam)..
Sempat hafal lagu kanak2 jela...hahahah
Bajet dok kena nyanyi jer...hahahaha
http://www.cute-smiley.com


Bila dah kena giliran inteview punyala mengelabah bewak..hahaha
Masa tu kena masuk 2 orang sekali gus untuk inteview..
Cik Nad masuk dengan kak tu um0 38 taun..
Dia dah ada 3 orang anak..
Macam2 la kena tanya, tak larat nak berdebat dengan orang yang menginteview tue..
Cuma tak lawan bertumbuk jer..hehehehttp://www.cute-smiley.com
Soklan yang ditanya sume pasal isu semasa.. jenuh men hentam..
Besala tak teng0k berita..huhuh


Harap2 da rezeki untuk kali nie..
Klu k0rang nak tau ni kali kedua Cik Nad cuba nasib dengan KEMAS nie..
Sebelum nie penah dapat inteview masa bulan 3 ritu..
Tapi disebabkan Cik Nad kemalangan cedera pada kaki dan tak dapat buat ujian kecergasan dan comfirm2 la kena reject..kekkekeek





p/s - sampai sekarang masih terasa lagi lenguh 1 badan akibat ujian kecergasan semalam



8 comments:

Anonymous said...

nak tnye....bole citekan ngan lebih lanjut pasal ujian kecergasan tue?

nadya said...

boleh x tolong tinggalkan email atau fb (lgi bgus) utk saya ceritakan..
xkan nak kena bt entry kot..huhuhuhu

Anonymous said...

cik nad,blh x sy nk tau psl ujian kcergasan ni...nxt week sy pun kne wt ujian ni jgk...sy mntk tlong sgt ek..fb sy,SHAFIQAH AINA..

Anonymous said...

cik nad.... nanti i saya ye.. saya nak tau gak pasal ujian kecergasan neh...

ini email fb sya...

dinna2604@yahoo.com.my

aYu said...

assalamualaikum..
boleh cerita kat sy jugak x..
esok nk gi..
last minit ni.
xsedia ape..
huk3..
soalan ape nk kna tanya..
susah x?

pastu..
ujian kcergasan susah x?

aYu said...

by the way..
boleh email or sms..
ayu:

ayz_whiteroses@yahoo.com
010-3787836

need ur help..
huhu

amoy nrul said...

Salam...cik nad...leh kongsi2 ke sal interview tu? saya dapat intrvw tu next week....hope cik nad leh tlg sya kgsi2 apa ptt nak d buat..

email: nrul_blurr@hotmail.com

Anonymous said...

salam..sya berminat nak kerja tp masih lum da rezeki.nk tanye camne ek nk mnta jwtn kerja kt KEMAS..pyh dpt info.kdg2 nk bk dwnload borang kemas pon susah..tlg ek kak nad..by d way kak nak nad leh email sya..masyitah85@yahoo.com..xpn fb sya je