Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Tuesday, June 14, 2011

Pentingkan Diri Itu Perlu

Hye semua!!!!!!!
Korang rasa penah tak seperti di hamba abdikan oleh kawan2 korang o sape2 jela..
Dalam bahasa mudah paham dijadikan seperti kuli batak!!!!

Tak pernah?? itu maknanya korang di geruni..hahahaha
Kalau pernah anda perlu jugak ada sifat pentingkan diri..

Jangan biar diri ditindas...
Mentang2 la kita baek dorang suka hati buat kita macam kuli batak erk!!!

Contonya, bila time hang sibuk boleh je aku hulurkan sedikit bantuan yang boleh ringankan beban hang.. Walaupun tak banyak tapi boleh la dari hang dok terpekik telolong buat benda sorang2.. Kalau time aku sibuk hang boleh plak buat buta mata.. Bukan mengharapkan balasan!! tapi sekurang-kurangkan ada la jugak rasa nak hulur bantuan..

Yang meluatnya bila benda kecik dok bekira padahal selama ni yang aku dok bersusah payah tak plak nak ungkit!!

Tu la kadang-kdang kita perlu pentingkan diri tapi perlu bertempat la.. Jangan la sampai korang tengok kawan korang nazak nak mati korang biarkan je!!!

Kita saling memerlukan, penting diri itu perlu tapi berpada-pada... peace yawww...

2 comments:

✿ boonga_kecik ✿ said...

dulu selalu gak jadi kuli batak member2 sendiri. tp skrg dh xmcm tue dh. kalo nk kena flying kick meh la buli i :)


Flying kick atau silat, mana kau mahu?

nadya said...

kena belaja kongfu la macam nie =p