Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Friday, August 19, 2011

Untung La Ada Jugak Dari Takda Langsung!


Waaaa, berseri-seri kakitangan kerajaan apat bonus.. Paling kurang pun 500 ratus erk!! kira banyak la dari takda langsung..Itu pun tengok ramai yang merungut cakap bonus diorang kena potong la apa la..Kira untung la keja goyang kaki pun da orang nak bagi bonus!! bagi sapa yang makan gaji buta la

Untung la keje gov tiap2 taun da kenaikan gaji + bonus.. ayat orang jeles
Kalau swasta bape sangat la nak dapat.. Itu pun jenuh kutip payment merata. Dah macam ah long!!! Itupun ikut ehsan bos kalau dia rasa nak bagi..

Untung la keje gov boleh claim macam-macam elaun, kalau swasta nak claim elaun minyak pun jenuh bergaduh dengan bos..hahaha ..dah dua kali jeles

Untung le keje gov mudah-mudah je boleh buat pinjam segala macam, kalau pekerja swasts  nak tengok slip gaji 10 bulan bagai.. macam-macam karenah. Nak buat loan nak kawen pun tak kesah kalau orang gov!! kalau keje swasta  selagi tak cukup duit jangan harap la nak kawen.. Sampai kematu la punya cari duit.. dah tiga kali jeles!!

Cuti!! tak payah nak risau la.. rasanya senang je nak cuti tambah-tambah MC.. kalau swasta cuti lama-lama alamatnya potong gaji.. Cuti bersalin pun ada sesetengah company tak bayar gaji tau.. sooo korang kena bersyukur..

Punya la banyak kelebihan orang keje kerajaan dapat!! Tapi bukan senang nak dapat keje kerajaan, len la kalau kaum kerabat korang menteri. Sebelum ayat jeles kali keempat kelima dan seterusnya kuar bek berhenti setakat ni je.. Sekian.. jeles!!jeles!!


4 comments:

Wani said...

untunglah kannnn~

Akito Boron said...

untung! I LIKE kenaikan gaji+bonus

ezzu said...

wah2 beznye dpt bonus...utk raya lh...hehe

Dalin said...

mmg untung kan? tu pun ramai yg tak reti bersyukur without knowing inflasi makin teruk.. hurm...