Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Wednesday, June 9, 2010

Programming o Nursing???

Salam sume...
Harini saje2 gatal2 tangan nak mintak pendapat sume...
Bagi k0rangkan k0s per yang bagi k0rang menjamin masa depan or bagi erti kata laen mudah dapat keje laaa...
Kat sini Cik Nad cuma senaraikan 2 jer k0s bagi membantu saudara Cik Nad membuat keputusan dalam membuat pilihan...

Tapi semua tu bergantung kepada minat dan cita2 dia kan??????
Meh kita terjah kos2 tersebut
|
|
|
|
|
V
Nursing
satu-->kos ni kat k0lej universiti Insaniah * orang kedah jer tau kat mana tempat tu..hihi
dua-->kerjasama dengan kolej MAHSA
tiga-->PTPTN 60 ribu tue *boleh beli keta sebijik
empat-->yuran pengajian mahal tu
lima-->kerja insyaALLAH ada.. * tu pun tgk result la kan
enam-->sk0p kerja kat hospital, klinik dan sama waktu dengannye *takkan amik nurse keje kat pasar lak..


Programming
satu-->kos ni kat politeknik kat melaysia ni ha.. *poly islamik..hehehe.. geng Cik Nad jer tau kat mana...hahaha
dua-->yuran pengajian RM200 lebih2 jer 1 sem..
tiga-->PTPTN 15 jerk.. * tak payah tanggung hutang banyak2..
empat-->kerja???? carik sendirik.. * klu result gempaq keje yang akan cari korang..hahaha
lima-->sk0p kerja kat mana2 pun boleh... * bidang IT kan meluas.. kerani cabuk pown boleh..hahaha
enam-->g0v punya, comfirm2 la sijil tu sah..


Sooooooooooooooooooooooooooo..
Bagi k0rang 2 bidang ni yang mana korang pilih????
Bagila pendapat k0rang yer!!


8 comments:

Ir.Ladybird said...

programming..hoho!

.::WaNiE::. said...

kalau antara dua tu

dari segi mudah dpt kerja eh

rasanya nursing kot ..

syufaa said...

ermm..ikut minat la actually..bru best blaja..and leh dpt result gempak..kerja dh mmg ade..just tgk rezeki dkt mne..make the best decision.. :)

nadya said...

i budak programming so sokong programing..wah!!tibe2... tpi keje ttp xda g..huhuh

MissGummy said...

hmm hidop programming!!!
zaman dah maju... lebih ramai programmer diperlukan... especially yg baru abeh blaja mcm cik nad... cuma poli islamik tu la yg xbestnya... tmbh2 pmpn... huaaaaaa

cikbelog said...

sy merupakan seorang yg malas pk,pening2 kepala tentang cari keje pas stdy, so, dengan itu, maka, oleh demikian sy pilih nursing! untung2 dpt doktor gitue!wakakaa..jadik la nurse..keje tu mmg dpt..klu ditarik keje kat swasta,lagik lumayan woo.haish..tanya ati kamo la yea ;)

nadya said...

hahaaha, mcm2 pendapat ad0.;-)

noor afzan said...

nursing..!