Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Saturday, August 14, 2010

Bestnya Bulan Puasa!

Salam sume...
Posa tak rini..kekeke
Klu yang dikecualikan puasa tu xper la...
Yang sengaja tu bawak2 bertaubat laaa..hahahha

Okey!! Sebelum ni Cik Nad da buat entry pasal dugaan puasa kan..
Hari nie nak bagitau plak apa yang bestnya bulan puasa nie..ngenge~


satu --> Waktu Pejabat
Of coz la bulan posa ni time pejabat pun tukar kan..hehehe
Walaupun time rehat dipendekkan dan tak sempat nak melagh0 depan bl0g lama2..
Tapi tak pe, janji balik awal.. 4.30 petang.. yahooooo..
Boleh balik umah tid0 rehat lama skit...


dua-->Jimat belanja
Yela, time bulan posa ni la nak jimat skit belanja untuk persiapan raya.hahahha
Klu bulan biasa setiap pagi jer dah order Milo Ais + makan tengahari (time malas nak balik umah) dah bape hinggit dah..
Tu belum g keluaq dari ofis, segala macam bekenan..

tiga-->Tuntutan di penuhi
Bab2 tuntutan ngidam nak makan nie sebut je.. Pasti mama akan masak..hahhahaha
Nafsu makan tetap kuat g walaupun hantu setan dah di ikat pada bulan Ramdahan..hahaha
Bila buka jer makan skit jer pun..
Sebelum berbuka teringin macam2..
Tapi harus berwaspada, kita hendaklah jangan membazir..
Beli dan masak apa yang perlu jer, jangan nampak macam nak buat kenduri sudah!!

empat-->sh0pping!!
hahahaha, lepas susah payah berjimat, time2 raya la kita nak perabih.. ni yang bestnya time raya ni..
Dah la sale(tapi tak macam sale pun)..
Klu hari2 biasa jangan harapla nak bershopping, jenuh pikir dua tiga kali untuk per nak membazir..
Bila time raya lupa dunia..hahahah


lima--> gaji!!
semestinya kalu time raya mesti la dapat awal..hehehehe
untung2 dapat duit raya * berangan!!


enam--> cuti!!
yah00.. nie yang ditungu-tunggu..
Tak sempat g puasa bos dah kuarkan notis cuti raya.. i like!!




tujuh--> extravaganza 
dan semestinya puasa nie dapat memberikan pahala yang lebih...
Sebelum nie kita asyik alpa dengan dunia, time2 posa ni la kita nak buat amal ibadat dan dekat kepada Nya.




Sekian saja dari saya, Salam... 




6 comments:

alinac lover said...

mmg besh pose nih!

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

mkin pose mkin tggi bajet sue..huhuhu

Zairie Husin said...

xsabar nak g bazar =)

my recent post:
ost epilog cinta.. jom layan =)

khalidahmacambaguss~O_o said...

saye suka bulan ramadhan....;)

najihah sahami said...

waa...pndai die wat kebaikan2 pose ni eh..hehehe..
hebat2...

Tomato Gurl's Life said...

suka pose...ade bazar ramadhan..hehe...

btw jom join contest ni [http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/08/jom-join-contest-gift-to-lucky-person.html]