Selamat datang!! Mohon Maaf Atas Segala Kekasaran Bahasa Dalam Hasil Penulisan Saya. Terima Kasih Kerana Membaca Dan Memberi Komen.

Geng Pengawas

Tuesday, October 19, 2010

Ya! Saya Benci Mengira..

Ya, hakikatnya saya tak suka mengira..
Dulu masa sek0lah pun punya payah nak masuk otak time belajar matematik..
Tambah plak amik matematik tambahan..
Nasib baek cikgu yang mengajar tu best..
Tak la b0san sangat..
Time SPM pun nasib baek la lulus..hahahahah
Kredit jugak okey, bukan cukup makan jer...hehehe


Masuk poly pun macam tu gak..
Otak punya malas nak kira..
Tak tau napa..hahahah
Nasib baek ada kawan2 t0l0ng kirakan..hahahaha
Cik Anna terutamanya..hahahaha


Masuk alam pekerjaan lagi laaaa
P serah diri kat pejabat audit..hahahaha
Walaupun tak da kena mengena langsung dengan k0s tapi orang bahagia gila kat sini..
Tapi, maaf!!!!

Tugas saya bukan untuk buat akaun,audit,atau tax..
Tu sume keje orang len..hahahaha
Tugas saya hanya untuk jaga bahagian secretary company sahaja..

Nak tau betapa pemalasnya saya untuk mengira sila tunggu selama seminggu kat ofis, saheh terang dan nyata kemalasan saya terbukti..hahahha..
Selalunya kak-kak yang buat praktikal la jadi mangsa..

Kak Ina tolong kira jap 24 ringgit 2 kupang tolak dengan singgit 15 kupang bapa????hahahaha
Kak Ina tu pun mengirala ikut arahan, baik kan???hehehe
Harinie kak Ina tolong kira, sok lusa bagi Kak Jie dengan Kak Ida plak..
Kena sama adil..hahahaha

Klu b0s bagi akaun suh cek bagi pun 7 hari 7 malam belum tentu siap..
Yela!!!
Mana nak tau nombor2 segala aset, pendapatan tu suma datang dari mana..huhuhu
Akan ku serah kepada yang pakar jelaaaa...hahaha


10 comments:

aren said...

sama la macam aku dulu. masa sekolah cukup menyampah dgn math. bila dah sambung belajar terpaksa jugak menghadap math yg lg advance sbb amek engineering

Aliesya♥Amani said...

hoh...mls nye kira2...1-4 berapa??hahaah

aibaks said...

haha... yang lagi best klu yang penat lelah blaja quantum fizik ker.. advance calculus ke.. haha... pastuh end up keje wat tulis surat je.. tak pun kire 1k darab 2.4k bahagi 4.2k jerk.. lagi kesian.. ehehe

liyana aziz said...

ye, yana pun sangat lah x suka mengira! that's y la add math dapat 8e.. hahaahahha

Faiz Tapit said...

kite same sgt!
hahah...

gayah said...

same!!! aku x suke n benci tgk nombor.. pening pale doh...

.:: dieylah :: said...

sy suke nombor2 ni...dh lme x tgk no..sbb asyik tgk code je...huk3..
tpppp.. 24 ringgit 2 kupang - seringgit 15 kupang tu cmne kire?? '^_^

kupang tu sen ke?? hik3

nadya said...

dieylah--> kupang tu sen la syg oi..huhuhu

AndAi Si KodOQ berBicaRA.. said...

saLAm..
oNg..kedEQ..kedEQ
koDOQ pun taK sUKA meNGira..daRI kecIQ laGi kaLAu kiRA jaRAng nAk beTUl paLiNg tIngGi pUN taKAt 10 ajA..
OnG..kedeQ..kedEQ..
dUlu kOdoq teNGok nOmbor Pun daH terasA macaM teNGok Hantu..biLA tIMe peKSa taWakAL aJA kadaNG cIKgu KOdoQ kaTA " koDOq APa saHAja yaNG kO rePEq kaN nI.."
Ong..kedeQ..kedEQ
Tapi aKHIrnyA tuhaN itU maHA kaYA daN maHA mengeTAhu..lasT2 kodOQ kerJA deNGAn nOmbOR...daRi paGI saMPAi peTAng Nombor AJA..hahA..iTUlaH peNaNGAN saYA bencI meNGIra..
onG..kedeq..keDEQ..

Miza Yusof said...

miza pun tak suka subjek yang elibatkan kira-kira ni. dulu kat sekolah waktu math selalu tido. hehe